Det var en gang tre mellomstore killinger Nils, Jørun og Trond som skulle ville dra til Hønsehuset for å gjøre seg fete. De hadde vært spillekompiser i mange år, og hadde ruget ut mange små og mellomstore egg, men som regel var det den ene mellomstore killingen som hadde lagt egget først. Nå skulle killingene legge helt nye egg, for de hadde ikke vært i Hønsehuset på samme tid så ofte tidligere. 

-Jeg tar med mikrofon, sa den ene.

-Jeg kan ta med lydkort sa den andre, og den tredje tok med en opptaksmac. 

I Hønsehuset sto det allerede instrumenter, noen med skinn uten strenger og andre med strenger uten skinn, og noen også med begge deler.  -Hva skal vi spille ? spurte den andre mellomstore killingen.  -Vi kan spille det som faller oss inn, nesten sånn som vi pleier, sa den tredje mellomstore killingen.

-Ja, la oss lage en skikkelig eggerøre, sa den ene mellomstore killingen, så kan vi prøve oss fram med forskjellige ingredienser til vi har funnet den rette eggløsningen. 

Og så satte de i gang uten mål, men med masse mening. Og med en gang låt det som musikk, fordi de kjente hverandre ganske godt, men den ene visste liksom aldri helt hva den andre eller den tredje fant på av plutselige spillopper. Og når den ene eller den andre eller tredje gjorde det, så førte det til at de to andre også også spillopperte med uventede innfallspill.   

Etter noen dager var de ganske slitne, og den tredje mellomstore killingen ville dra hjem til den faste høna si, mens de andre to fant fram en eggdeler og sorterte ut de hardkokte og kokte litt videre på de bløte. Det ble også en del eggerøre til overs som de la  i fryseboksen.  -Kjekt å ha til seinere, sa den ene mellomstore killingen. Og snipp snapp snute, så var platen omsider ute, og de håpet at så mange som mulig ville høre på eggerøra de hadde laget.   


HENHOUSE er tre særegne musikere som har spillt sammen som ”Jørun Bøgeberg Trio” i en årrekke. Et nytt album er innspillt i et restaurert hønsehus på Toten, og derfor valgte de å kalle bandet for Henhouse. Musikken er nesten instrumental, kollektivt komponert i en improvisert atmosfære, og framstår som en symbiose av kreativ musisering hvor instrumentene beveger seg rundt i uventede landskaper med duft av freebag progblues og snev av rockjazz, forankret i personlig spillestil og triggende virtuositet. Henhouse er Nils Einar Vinjors svevende gitartoneklangunivers, Jørun Bøgeberg på 6 strengs bass og en 8 strengs eldola og Trond Auglands buldrende og svingende melodiske rytmer.

Henhouse:

Nils Einar Vinjor (gitar)
Trond Augland (trommer)
Jørun Bøgeberg (bass)

 


 

 

beats by dre cheap louis vuitton outlet louis vuitton outlet cheap oakley sunglasses black infrared 6s black infrared 6s legend blue 11s jordan 11 legend blue legend blue 11s Legend Blue 11s beats by dre cheap sac louis vuitton beats by dre cheap coach outlet online louis vuitton outlet legend blue 11s jordan 11 legend blue jordan 11 legend blue legend blue 11s cheap jordan shoes legend blue 11s legend blue 11s jordan 13 barons beats by dre outlet jordan retro 11 lebron 12 legend blue 11s black toe 14s jordan 11 legend blue louis vuitton outlet michael kors outlet coach black friday black infrared 6s sac louis vuitton louis vuitton outlet jordan 11 legend blue lebron 12 michael kors outlet online black infrared 6s black infrared 6s